lauantai 21. huhtikuuta 2012

Omenaista


Innostukseni kaikkeen värkkäilyyn ovat usein kausiluontoisia. Välillä näpertelen villalankojen kanssa, joskus mietin enemmän sisustusjuttuja ja toisinaan ompelukone surraa tiheään. Viime aikoina olen viihtynyt keittiön puolella. Kaikenlaista on tullut leivottua ja kokeiltua, mutta nyt tuokin innostus on hiipumaan päin. Ja kun allekirjoittanut on melkoisen kova syömään, niin eipä sieltä pakasteesta meinaa enää löytyä juuri muuta kuin se yksi keittojuurespussi, jota ei ikinä muista käyttää. 

Nyt on menossa välivaihe. Aikaa kuluu enemmän muuhun kuin käsillä väkertämiseen.Ideoita tulee ja menee, jokunen juttu on keskenkin, mutta mitään ei oikein saa aikaseksi. Seuraavaa innostusta odotellessa.

Tässä kuitenkin yksi viimeisimmistä leipomuksista. Meidän perheen kestosuosikki. Onnistuu aina ja maistuu hyvälle. Tuotosten ulkonäkö ei ole kyllä minun vahvuus näissä keittiöhommissa, mutta eipä tuo haitanne. Kauneus on katsojan silmissä.

Apple pie

200g margariinia
5dl vehnäjauhoja
0,5dl vettä

Täyte:
                                                               5 pienehköä omenaa  (tahi sen verran, kun kaapista löytyy)                                                                  1,25dl sokeria 
1tl kanelia
2rkl vehnäjauhoja

Nypi pehmeä margariini ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen osa voideltun piirasvuoan pohjalle. 

Lohko omenat (minä käytin viimeksi myös päärynää) kulhoon ja sekoita joukkoon loputkin täytteen ainekset.

Kaada täyte piiraspohjan päälle ja kaulitse lopusta taikinasta kansi piiraaseen. Tee veitsellä muutama viilto kuoreen. 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: