torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä


Pääsiäisen kunniaksi kukkia maljakkoon!

Kirpparilta kotiutettu männynvärinen ruokailuryhmä koki viime vuoden aikana muodonmuutoksen. Miehen ansiota suurelta osin tämänkin projektin toteutus. Kyllä minäkin maalasin ahkerasti, mutta mies teki pääosin kaikki ne likaisimmat ja ainakin minun mielestä tympeimmät hommat, välihionnat ja muut.

Pöytä maalattiin kolmeen kertaan. Alkuun pöytälevyssä oli vain maalikerrokset päällä, siis käytössäkin, mutta pelkkä maalipinta ei keittiön pöydässä ollut kovin käytännöllinen, joten lakkasimme sen myöhemmin. Nyt luistaa luutu paremmin, eikä maalipinta rikkoudu niin helposti.
Pöytää katsoessa ei ole vaikea arvata kummassa päässä on syöttötuolin paikka. Mukava rykelmä lusikalla hakattuja koloja koristaa tätä päätyä. Mutta saavat kait ne käytön jäljet näkyäkin.

Tuolien alkuperäiset kansilevyt saivat kyytiä. Tai eivät ne mitään levyjä edes ollut. Jokaisessa tuolissa istuinosan virkaa toimittivat kolme laudanpätkää, joiden väliin jäi parin sentin raot. Olivat enemmän mökki-/ terassi-/ varasto-tyylisiä. Puulevystä sirkkelöimme tuoleihin uudet istuinosat, jotka sitten hioimme ja maalasimme.



Pääsiäiseksi täytyi ostaa maljakko (kukille varataan sitten toinen) täyteen värikkäitä pääsiäiskarkkeja. Kerta viimevuonnakin. Tämähän on ihan selvästi jo perinne. Täytyypä vaalia tätä perinnettä.

Mukavaa pääsiäistä itsekullekin!

3 kommenttia:

Nadja kirjoitti...

Teillä on ihana tuo keittiön seinä! Ihan makia! :) Ps nuo karkit voisin syyä ja antaa pari teillekki.

Anna kirjoitti...

Kiitosta. Onhan tuo aika kiva seinä, vähän erilainen ku normisti vuokrakämpissä. :)

On aikas hyvin huvennu nuo karkit tuosta, et sinä kerkiä niitä syömään.

Johanna kirjoitti...

Te ootta niin reippaita. Tai viitseliäitä. Emminä jaksas nähä nuin paljoa vaivaa pöyän ja tuolien eteen, että saisin sellaset ku haluaisin. Haluaisin jaksaa.