torstai 29. marraskuuta 2012

Rinsessajouluvalot




Meidän kotiin on ilmestynyt ensimmäiset jouluvalot tälle vuodelle.
Loput jouluvalot ja koristeet laitamme perinteen mukaan ensimmäisen adventin aikoihin, mutta tämä ilmestys pääsi jo aiemmin esille. Kun kerrankin sain tartuttua toimeen, täytyi homma viedä loppuun asti, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä mekko ei olisi muuten ikinä päätynyt seinälle asti.

Idea on peräisin Risulinnun blogista, jossa mekko on tehty kertakäyttölakanasta. Minä
taivuttelin tyttären mekon sisään rautalangasta yksinkertaisen kehikon, jonka laitoin roikkumaan henkarista. Tähän kehikkoon näpersin sitten kiinni tavallisen sisäkäyttöön tarkoitetun jouluvalosarjan ja ripustin koko komeuden seinälle tyttären sängyn yläpuolelle. 

Edustavia kuvia näillä (luonnon)valomäärillä on minun valokuvaustaidoillani hankala saada, mutta minäpä kerron, että herttaisempaa valaisinta meillä ei ehkä ole ennen ollut.

torstai 22. marraskuuta 2012

Korttiaskartelua


Isänpäivän alla askarreltiin kortit papalle ja ukille, noille meidän perheelle niin rakkaille henkilöille.
Ukki ei tosin ole vielä korttiaan saanut, koska isänpäivävierailumme toisessa mummolassa peruuntui. Paljastettakoon kuitenkin nyt, että isänpäiväkortti on olemassa ja se on vielä tarkoitus toimittaa perille saakka.

Jos ei jaksa näperrellä liimapuikon ja huopapalasten kanssa, suosittelen käyttämään huonekalujen pohjiin tarkoitettuja huopatarroja. Meiltä löytyi setti, jossa oli valmiita erikokosia ja -mallisia huopapaloja, mutta setistä löytyi myös huopatarra-arkkeja, joista oli helppo leikellä kuvioita, poistaa suojapaperi ja lätkäistä kuvio taustapahville. Ei turhaa liimalla sotkemista, jolloin tällaisesta kerran-vuodessa-askartelijastakin korttien tekeminen tuntui mukavalta eikä meinannut edes malttaa lopettaa.

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Lisäsin mekon ohjeen aiempaan postaukseen. Huh, kun olikin iso työ suomentaa muistiinpanoni. Minusta tuntuu, että ohje on sekava. Mutta kaikkeni annoin, enkä parempaan pysty. Olkaatte hyvät siis.