torstai 2. toukokuuta 2013

Vadelma-valkosuklaamuffinssit


Vadelma ja valkosuklaa, mitä mainioin yhdistelmä.

Taikinan tein puolukkamuffinssien ohjeella, kuorrutteen sovelsin valmiista netistä löydetystä ohjeesta.
Muffinssien valkosuklaakuorrute on makea, mutta jos käsite liian makea ei tunnu tutulta, voi kuorrutteen ohjeesta jättää rahkan pois, jolloin kuorrute on vieläkin makeampi ja mukailee enemmän alkuperäistä, täältä otettua, ohjetta.
Rahkan lisäyksestä johtuen minun kuorrutteeni ei ole niin jämäkkää kuin alkuperäisellä ohjeella tehty kuorrute, mutta onnistui tuo pursotus rahkakuorrutteellakin.

Vadelmavalkosuklaamuffinssit 
n. 12 kpl

Taikina:
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
3/4 dl maitoa
200 g vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seosta muna-sokeri vaahtoon vuorotellen margariinin ja maidon kanssa. Sekoita (jäiset) vadelmat joukkoon.

Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä kunnolla.

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
100 g voita
220 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 1prk (250 g) maitorahkaa
(tilkka vettä)

Sulata suklaa. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin. Sekoita rahka ja suklaa joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta kuorrutteen koostumus on pursotettavaksi sopivaa.
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

NAM, varmasti hyvää...!
Ootko koskaa kokeillu spelttijauhoja leivonnassa? Mää oon iha hurahtanu niihin.. sopii tosi hyvin muffinsseihin!
Käypä muuten vilkaseen:
http://krumeluuripilleri.blogspot.fi/
tein tänää.. ;)

Anna kirjoitti...

Oli kyllä hyviä! :)
En oo kokeillu spelttijauhoja, pittääpä laittaa heti kauppalistalle ja ottaa mukaan testailuihin.

Pittääpä käyä kattomassa, mitä tuosta osoitteesta löytyy... :)