keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kumpparit puhtaaksi
Vileda ihmesieni
Kyllä tahtovat kumisaappaat kovassa käytössä likaantua.
 Ja ihan rauhassa saavatkin lapset rapakossa roiskutella ja mudassa mäiskytellä.
 Sitä vartenhan saappaat ovat.
 Mutta, kun saappaat siirtyvät seuraavalle käyttäjälle, tykkään, että ovat edes kohtalaisen puhtaat.
 Ja siihen olen löytänyt oivan avun Viledan Miraclean "ihmesienestä".
(Ei ole sponsoroitu mainos.) Sieni toimii pyyhekumin tavoin, eli kun kostealla sienellä hankaa, siitä irtoaa pientä purua. Sieni siis kuluu käytössä.


Kuvassa näkyvässä saappaassa näkyy puhdistettu ja puhdistamaton puoli. Puhdistamaton puoli oli kuvaa otettaessa jo huuhdeltu vedellä ja yritetty rätillä ja tavallisella pesusienellä puhdistaa. Pinttyneestä liasta oli siis kyse.
 On jo useampi saapaspari saanut meillä saman käsittelyn.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Sujuvampaa arkea Ai, nytkö sää lähet sinne? Mun olis pitänyt tehdä yks juttu. Huomennako se meno on? Millon me sitten käydään ruokakaupassa? Olihan siitä puhetta, mutta en muistanut sitä. 

Vaikka kaikki menomme mieheni kanssa kerromme yleensä etukäteen toisillemme, ja usein laitamme niitä ylöskin, tahtoi usein käydä niin, että "oho, en muistanut".

Listaihminen kun olen, päätin alkaa tehdä joka sunnuntai seuraavalle viikolle viikkolistan, jossa näkyy viikon ohjelma pääpiirteissään. Listaan merkitään sellaiset ennaltasovitut asiat, jotka vaikuttavat molempien vanhempien tekemisiin ja olemisiin. Kun seuraavan viikon kulkua miettii etukäteen, löytyy paremmin aikaa esimerkiksi liikunnalle. Ja kun urheiluhetket ja muut on ennalta sovittu, on molemmilla asenne kohdillaan, eikä tule niin paljon sellaisia "en jaksa lähteä nyt/en jaksa, että lähtisit nyt" -tilanteita. Ja kauppareissullekin löytyy aikaa.

Viikko-ohjelmat ovat olleet jo useamman viikon käytössä ja ovat kyllä sujuvoittaneet arkea. Aiemminkin olemme menoja kirjanneet ylös, mutta minulla ne tahtoivat olla joskus puhelimen kalenterissa, joskus  paperikalenterissa ja millon missäkin. Kuukautta aiemmin miehelle kerrotut menot eivät välttämättä muistuneet juuri oikealla hetkellä miehen mieleen. Viikkojen kulku vaihtelee toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Kuvissa näkyvä viikko on vain muutamien päivien osalta "tavallista" viikon kulkua meidän perheessä. Viikko-ohjelma teipataan vanhoihin kehyksiin, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla keittiön ja eteisen välimaastossa. Eihän se viikko aina mene suunnitelmien mukaan, mutta toimivan pohjan tämä antaa tämän huushollin arjenkulkuun.