Herkkua saaristolaisleipien ystävälle.
Ohjeen sain yhdeltä sellaiselta ystävältäni.
Nauvon limppu
(2kpl)
1litra piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl kaljamaltaita
3dl vehnäleseitä (minä käytin Kuidukas-leseseosta)
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
voiteluun: 1/2dl siirappia
1dl vettä
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen
- Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset
- Kohota 1,5h
- Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan
- Paista alimmalla tasolla 175 asteessa yhteensä 2h
- Kun leivät ovat kypsyneet 1,5h, voitele ne siirappivedellä ja laita takaisin uuniin puoleksi tunniksi
- Kumoa liinan alle jäähtymään
1 kommentti:
Tuli hyvvää leipää! Parempaa seuraavana päivänä ku heti tuoreeltaan.
Lähetä kommentti