tiistai 3. heinäkuuta 2012

Herkkuleipää


Keittiön puolella vieläkin.
Lueskelin Kodin kuvalehteä maaliskuulta 2007 ja löysin sieltä herkulliselta vaikuttavan leivän reseptin. 
Niimpä hommasin tarvittavat ainekset ja kokeilin reseptiä.
 Ja herkullistahan siitä tulikin.

Tein leivän muuten aika lailla suoraan ohjeen mukaan, paitsi jätin oliivit kokonaan pois ja tuorehiivan sijasta laitoin taikinaan 2 pussia kuivahiivaa. Pinnalle laitoin juustorasteen sijaan auringonkukan siemeniä.

Herkkuleipä
4kpl

7,5dl vettä
50g hiivaa
2rkl hunajaa
3tl suolaa
1rkl yrttimausteseosta
5dl sämpyläjauhoja
noin 12dl vehnäjauhoja
1dl oliiviöljyä

Täyte:
250g fetajuustoa
3dl silputtuja oliiveja
3dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku silputtua rucolaa tai basilikaa

Pinnalle:
oliiviöljyä voiteluun
juustoraastetta

Liuota hiiva, hunaja ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää yrttimausteseos.

Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Lisää 1-2dl vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Jätä taikina pehmeäksi ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, 30-40 minuuttia.

Jaa taikina kahtia. Kauli molemmista paloista noin sentin paksuinen, hieman pitkulaisen mallinen levy. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle, puolet toiselle.

Rullaa taikinat kääretortun tapaan. Leikka molemmat rullat keskeltä poikki, jolloin saat yhteensä neljä leipää.

Kohota liinan alla 15-20 minuuttia.

Voitele leivät kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Peitä leivät hetkeksi liinalla paistamisen jälkeen, jotta saat pehmeämmän kuoren.

3 kommenttia:

Nadja kirjoitti...

Oi, näyttää herkulliselta!

Elina kirjoitti...

Hei tätä pitää testata! Kuulostaa epäilyttävän paljon sellaiselta, josta tykkäisin ja kovasti.

Anna kirjoitti...

Kannattaa testata. Minä ainaki tykkäsin ja kovasti. :)