Leivoin ystäväni häihin hyytelökakkuja.
Samalla valmistui yksi kakku rentoihin illanistujaisiin.
Samalla valmistui yksi kakku rentoihin illanistujaisiin.
Kakku toimii loistavasti myös mustikkaisena versiona,
olen todennut sen useammankin kerran.
olen todennut sen useammankin kerran.
Vadelma-valkosuklaahyytelökakku
Pohja:
25 kaurakeksiä
100 g voita
Täyte 1:
3 dl kuohu-/vispikermaa
1 levy (130 g) valkosuklaata
1 prk (200 g) rahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Täyte 2:
3 dl kuohu-/vispikermaa
1 prk (200g) rahkaa
1dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
vadelmia / mustikoita (sopivasti, arviolta 3-4 dl)
Murenna kaurakeksit pieniksi murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputa irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.
Valmista täyte 1: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja sulatettu valkosuklaa. Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin kermarahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen 2 valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte 2: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja marjat (saavat olla jäisiä). Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin kermarahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.
Kuvan kakkua koristaa kaksi macaron-leivosta, herneenverso ja kourallinen valkosuklaarouhetta.
Kuvan kakkua koristaa kaksi macaron-leivosta, herneenverso ja kourallinen valkosuklaarouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti