Osaan tehdä hyvänmakuisia kääretorttuja.
En osaa tehdä kauniita kääretorttuja.
En osaa tehdä kauniita kääretorttuja.
Kattauksesta voi kuitenkin tehdä kauniin, jolloin huomio kiinnittyy pois itse tortun ulkonäöstä.
Joskus tulee olo, että on ihan pakko päästä testaamaan, miltä turkinpippuri maistuu kääretortussa.
Sitten testataan.
Tehtailin samalla kertaa useamman kääretortun, joten osaan laitoin väliin turkinpippurirahkan sijaan mariannerahkaa. Marianne oli minulle tuttu maku entuudestaan, mutta turkinpippuria en ollut aiemmin kääretortussa maistanut.
Joskus tulee olo, että on ihan pakko päästä testaamaan, miltä turkinpippuri maistuu kääretortussa.
Sitten testataan.
Tehtailin samalla kertaa useamman kääretortun, joten osaan laitoin väliin turkinpippurirahkan sijaan mariannerahkaa. Marianne oli minulle tuttu maku entuudestaan, mutta turkinpippuria en ollut aiemmin kääretortussa maistanut.
Hyvältä se maistui, kunnon salmiakilta. Erilaiselta kääretortulta.
Parhaimmillaan pippuritorttu oli leipomista seuraavana päivänä, jolloin rahka oli kerennyt kunnolla maustua ja turkinpippurin maku tuli paremmin esiin (ja kääretortusta tuli vieläkin vähemmän kaunis, kun täyte tummui ja väri levisi).
Kääretorttu
Pohja (1 kpl):
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa valmis torttupohja sen päälle. Irroita uunissa alustana ollut leivinpaperi.
Täyte (Huom! 2 torttuun):
2,5 dl kermaa
1,5 prk (1 prk = 250 g) rahkaa
(sokeria)
1 pussi turkinpippurimakeisia / mariannekarkkeja
(tai vastaavia, esim. Pirkan Tulinen pippuri -karkkeja)
(tai vastaavia, esim. Pirkan Tulinen pippuri -karkkeja)
Murskaa karkit pieniksi palasiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka ja karkkimuruset joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria oman makusi mukaan.
Levitä täyte torttupohjan päälle ja kääri pohja rullalle.
Minä tein tuon karkkien murskaamisen yleiskoneella, mutta se onnistuu ilmankin. Kun laittaa kaksi pakastuspussia päällekkäin ja karkit sisään, voi karkit hyvinkin paukutella vasaralla palasiksi. Niin minä tein ennen yleiskoneen tuloa taloon.
2 kommenttia:
Mariannekääretortusta tulee mieleen Johanna ja Hönttämäen koti.:)
Pitääpä joku päivä testata tuota turkinpippuriversiotaki!
Ja Hei me leivotaan!-kirja. :)
Tuo turkinpippuritorttu oli kyllä erittäin hyvää! Pittää tehä joskus itekki.
Lähetä kommentti