tiistai 22. huhtikuuta 2014

Heräilyä


Alkuvuosi on ollut melkoista hiljaiseloa täällä päin.
Luulen kuitenkin, että etenevän kevään myötä tämäkin perhe ja ehkä myös tämä blogi heräävät vähitellen uudestaan eloon.

Vaikka tuunata ja värkätä ei jaksaisi, täytyy ihmisen jotakin laittaa suuhunsa elääkseen.

Tässäpä maukas kasvislisäke lihan tai kalan seuraksi:

Kasvislisäke
2-3 hengelle

1 porkkana
1/2 paprika
1 punasipuli
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
(oliivi)öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Lorauta pannulle öljyä ja laita pannu hellalle kuumenemaan. Lisää suola öljyn sekaan. Viipaloi porkkanat ja pilko paprika, sipuli ja tomaatit sopiviksi suupaloiksi. Heitä palaset sitä mukaa pannulle, kun pilkot niitä. Revi basilikanlehdet pienemmiksi ja laita mukaan kasvisten seuraksi. Kääntele kasviksia hetki kuumalla pannulla ja siirrä ne sitten uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 10-15 minuutiksi. Uunin lämpötila voi olla jotain väliltä 150-225. Meillä oli liha kypsymässä 150 asteessa, joten laitoin kasvikset tuohon lämpötilaan lihan kaveriksi kypsymään.
 Ripottele ennen tarjoilua pinnalle mustapippuria ja koristele esimerkiksi basilikanlehdillä.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Kiitos ohjeesta!

Tuula H. kirjoitti...

Tarttee kokeilla huomenna.

Anna kirjoitti...

No kokkeilikko?

Tuula H. kirjoitti...

Joo, muokaten. Lisäsin kesäkurpitsaa ja punasipulin tilalta ruohosipulia. Helppo lisäke tai miksei pääruokanakin jos vaikka jotain juustoa lisäisi lopuksi. Hyvää oli!