Siemennäkkäri
1 pelti
3 munaa
1 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä tai siemensekoitusta
1,5 dl auringonkukansiemeniä tai siemensekoitusta
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
Pinnalle: merisuolahiutaleita
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja levitä mahdollisimman ohueksi levyksi leivinpaperille. Mitä ohuempi sitä parempi, minun mielestäni. Ripottele pinnalle merisuolahiutaleita. Jos haluat säännöllisen muotoisia palasia, jaa taikinapyörällä levy sopivankokoisiksi palasiksi. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Makuasia, kuinka pitkään kannattaa paistaa. Minä tykkään, että siemenet ovat hyvin paahtuneet. Tällöin täytyy kuitenkin olla tarkkana ettei pala. Taita valmiista näkkäristä palasia ja nauti sellaisenaan tai leivänpäällisten kera.
Näkkäri säilyy huoneenlämmössä säilytettynä muutaman viikon.
Yllä oleva ohje on peräisin Koti ja keittiö -lehden numerosta 12/2014. Käytän sitä perusohjeena ja varioin kaapista löytyvien siemenien/hiutaleiden mukaan. Kuvassa näkyvään näkkäriin lisäsin
muutaman ruokalusikallisen fibrexiä (sokerijuurikashiutaleita).
5 kommenttia:
Huippu näkkäriä, nams! variaatioita monia, laitan ite mantelijauhetta, mutta perunajauhohan käykin myös pähkinäallergiselle:) päälle juustoa ja omenaviipaleita, on hyvää!:)
Totta, varioida voi vaikka kuin!
Minäkin oon tehnyt myös mantelijauheella, mutta perunajauhoilla tuli jotenki enemmän minun makuuni. Molemmat silti hyviä!
Tuota pitää kyllä kokeilla. "Sekoita, levitä ja paista." Juuri sopiva ohje ja suosikkiraaka-aineet.
Olen tehnyt paljon siemennäkkäriä mutta en koskaan oo laittanu kananmunaa.. pitää ehkä kokeilla tämäkin.
Anonyymi, nyt kyllä kiinnostaisi kuulla ohje munattomaan näkkäriin. Kaikki ohjeet, joihin oon ite törmänny, on ollu munapohjaisia.
Tuula, tämä on helppo. Minulle ongelmaksi meinas tulla tarvittavien aineiden kirjottaminen kauppalistaan. Se oli siis vaikeinta. Laiskuus kokeilla uutta.
Lähetä kommentti