Kävimme iltakävelyllä poimimassa lähimetsästä kuningatarta ja teimme iltapalan jälkiruoaksi herkullista kuningatarpaistosta.
Täällä nautitaan marja-ajasta. Lapset syövät noin viisi kertaa päivässä välipalan suoraan metsästä / pihalta.
Täällä nautitaan marja-ajasta. Lapset syövät noin viisi kertaa päivässä välipalan suoraan metsästä / pihalta.
Marjapaistoksen teko on minulle kohtuullisen yleinen keino selvitä vieraiden kestitsemisestä tai oman makeannälän selättämisestä.
Se toimii aina.
Se toimii aina.
Lisukkeeksi vatkaan yleensä kermavaahtoa tahi leikkelen vaniljajäätelöstä palasia.
Kuningatarpaistosta tehdessäni ei jääkaapista löytynyt kermaa eikä pakkasesta jäätelöä.
Korvasin ne maustamattomalla jogurtilla, jonka makeutin tavallisella sokerilla ja pienellä määrällä vaniljasokeria. Ei ehkä voittanut kermaa tai jäätelöä, mutta voin silti suositella; antoi mukavasti pehmeyttä paistoksen makuun. Kokonaisuus vei kielen mennessään.
Paistokseni ovat joka kerta hieman erilaisia, sillä teen ne yleensä summanmutikassa mitä-kaapista-löytyy -periaatteella.
Nyt laitoin kuitenkin hieman määriä ja aineksia ylös, jotta voin tänne jonkinlaista ohjetta laittaa.
Tässä siis tämänkertaisen paistoksemme ohje:
Nyt laitoin kuitenkin hieman määriä ja aineksia ylös, jotta voin tänne jonkinlaista ohjetta laittaa.
Tässä siis tämänkertaisen paistoksemme ohje:
Marjapaistos
n. 1litra marjoja, esim. mustikoita ja vadelmia
(myös mansikka ja raparperi yhdessä toimivat hyvin)
100 g voita (tai margariinia)
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
Levitä marjat (voivat olla jäisiä) piirakkavuoan pohjalle (minun vuoka oli tällä kertaa pitkänmallinen, 16 cm x 37 cm). Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit, hiutaleet ja jauhot. Ripottele muruseos tasaisesti marjojen pinnalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos teet paistoksen jäisistä marjoista tai raparperista, paista uunin ala-tasolla hieman pidempään, jotta marjat/raparperi kerkeävät kunnolla pehmetä.
Herkuttele kermavaahdon / jäätelön / jogurtin kanssa.
4 kommenttia:
Nää on niin parhaita, ja marjapaistoksia (ja omenapaistoksia!) tulee tehtyä erityisesti syksyllä, ainaki mulla! Johtuneeko siitä että sillon niitä marjoja tosiaan on joka paikassa..!
Kiitos ohjeesta! Tätä olenkin kaivannut!
Kivan näköinen blogi. Taitavia olette miehesi kanssa!
Hyvää tuli. Testattu on!
Onpa mukava kuulla, että joku testaaki joskus näitä ohjeita. :) Kiitos palautteesta!
Lähetä kommentti