tiistai 5. kesäkuuta 2012

Etiketit irti




Niksi niille, jotka taistelevat itsepintaisen tiukassa olevien etikettien kanssa: Voitele etiketti (tai se liimapintahan se yleensä on se varsinainen kiusankappale) margariinilla tai voilla, anna vaikuttaa yön yli ja koita sitten uudestaan liimapinnan irroitusta.

Itse liottelin oliiviöljypulloa ja hillopurkkia kuumassa vedessä ja ties missä etikka-/äkäsinpesuainemitälöytyyliemissä, mutta liimapinnat olivat ja pysyivät purkkien kyljissä kiinni. Rasvakikasta kuultuani ja sitä kokeiltuani luulen, että tukkani harmaantuu jatkossa aavistuksen hitaammin.

Pulloa puhdistaessani annoin rasvan vaikuttaa yön yli ja sain sitten märällä sienellä hangattua liimapinnan pois. Jos toimii kuten minä, säästyy toisen purkin kanssa tuolta hankaamiseltakin; Unohdin purkin rasvakuorrutteineen viikoksi tiskipöydän nurkkaan. Kyllä oli kerennyt rasva vaikuttaa, eikä tarvinut kuin pestä rasva pois, niin liima lähti siinä samalla ihan itsestään.

Tämä rasvakikka on ilmeisesti jokin yleinen kansanviisaus, mutta minä en ollut kuullut siitä aiemmin. En suostu uskomaan,  että olen ainoa sivistymätön tämän asian suhteen, joten jaan niksin, jotta sillä toisellakin olisi mahdollisuus saada läpinäkyvä, liimatahraton pullomaljakko kukillensa.


5 kommenttia:

pauli kirjoitti...

Saman asian ajaa ruokaöljy! meillä oli ovissa tarrojen liimaa ja yritin eri keinoin saaha mutta kaveri kerto että käyttää öljyä ja sillä sain irti eikä tartte ees antaa vaikuttaa ; )

terveisiä perheelles Anna! Harmittaa ku ei nähty lakkiaisissa

Retu kirjoitti...

Hei ihana blogi sulla! Ja kaunis kotikin näkyy :)

Anonyymi kirjoitti...

mulla on oliiviöljypullo odotellu jonkun tovin jo kaapin päällä että siitä liimat saisin aikaseksi hangata pois.. unohtunu sinne ja nytte muistin pulloparan kun sattualta blogias eksyin lukemaan.suuri kiitos tästä:)

Anna kirjoitti...

pauli, kiitoksia, jospa sitä tässä kesän aikana törmäis vielä jossain! juu ruokaöljykin ajjaa varmaan saman asian. varmaan mikä vaan rehellinen rasva/öljy toimii. ja tosiaan, sillähän voi irrottaa muualtakin ku lasipurkeista ne inhottavat liimapinnat, pitää pitää mielessä.:)

Retu, kiitos!

Anonyymi, eipä kestä. minullakin tahtoo unohtua aina tällaset hommat, mutta hyvä jos sain palautettua mieleen, pääsee sekin öljypullo käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Itse etiketti lähtee nätisti irti, jos sitä lämmittää esim hiustenkuivaajalla.
Jos liottaa vedellä etiketin irti, homma on hidasta ja vaivalloista tuhertamista, ja paperia jää liiman pinnalle.

Liima jää lasiin, mutta sen saa ruokaöljyllä helposti irti yhdellä pyyhkäisyllä, kunhan siinä ei ole yhtään paperia päällä. Eli älä liota etikettiä vedessä, vaan poista se lämmittämällä.

Ruokaöljyn sitten taasen saa tiskiaineella pois, yllätys yllätys.