sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Makuuhuone


pellavapäiväpeitto



Kuten aiemmin esitellyn työhuoneen, makuuhuoneemmekin muodonmuutos tapahtui maalaamalla.
Seinistä yksi oli väriltään voimakkaan aniliininpunainen ja muut seinät hennon vaaleanvioletteja. Maalasimme lattian lisäksi kolme seinää valkoisiksi ja yhden harmaaksi.

makuuhuone naulakko Olen jossain määrin kyllästynyt värikkäisiin tehosteseiniin, enkä aikonut yhtään sellaista kotiimme laittaa.
Nyt meillä kuitenkin on jokaisessa makuuhuoneessa maalattu tehosteseinä ja olen oikein tyytyväinen. Seinien värit (musta, harmaa ja tummansininen) eivät ole räväköitä, tummia osa kyllä, mutta eivät räväköitä, joten ne tuovat mielestäni hillityllä tavalla särmää tekemättä pienehköjä huoneita kuitenkaan ahtaantuntoisiksi.
Makuhuoneen päätyseinän harmaa väri on  teknoksen värikartasta sävy T1376. Väri sekoitettiin täyshimmeään seinämaaliin.

Sänkymme päällä on uudehko päiväpeitto, johon olen aivan ihastunut.
Kyseessä on siis pellavainen parisängyn pussilakana, jonka sisään on laitettu ohut parisängyn peitto. Päiväpeitto on niin pehmeä ja mukava, että sängyn päällä tekee mieli loikoilla muuten vain.
Minulle kävi päiväpeiton hankinnassa jahkaajalle tyypilliset; kaavailemani valkoinen pellavalakana oli loppuunmyynty, kun viimein päätin ostaa kauan haaveilemani lakanan. Päädyin sitten harmaaseen ja nyt olen oikeastaan iloinen tästä pakkovalinnasta. Edellinen päiväpeittomme oli valkea, joten harmaa tuntuukin tällä hetkellä paremmalta kuin valkoinen olisi ollut.


maanantai 4. tammikuuta 2016

Työhuone


itse tehty avohylly

musta työhuone


työhuone


 Työhuoneemme on aika pieni.
Ajattelin kerran seisoessani työhuoneen ovella, että työhuoneemme koostuu neljästä nurkasta,
eikä siinä ole keskikohtaa ollenkaan.
Yhden nurkan peittää sisäänpäin avautuva ovi ja toisen nurkan täyttää kasa pahvilaatikoita, joiden sisällölle ei ole vielä sopivaa säilytystilaa.
 Näitä nurkkia en esittele tällä kertaa.
Esittelen jäljelle jäävät kaksi nurkkaa ja sitten onkin koko työhuoneemme esitelty.

Etenemme etanan askelin tässä kotimme mieluiseksi laittamisessa. Työhuone ei ole ollut eikä ole vieläkään prioriteettilistalla ykkösenä. Toisin sanoen yritämme tehdä siitä kivan huoneen mahdollisimman edullisesti. Alunperin työhuoneen seinät olivat vaaleankeltaiset ja yhdelle seinälle oli maalattu tehosteeksi kaksi paksua limenvihreää raitaa. Ennen muuttoa maalasimme kolme seinää valkoisiksi ja yhden seinän  täyshimmeällä maalilla mustaksi Tikkurilan sävyllä Y498 (Keskiyö). Lattiat olivat koko asunnossa ruskeaa laminaattia, jonka maalasimme valkoiseksi.

Työhuoneen pöydät ovat tällä hetkellä vielä "ylijäämäpöytiä", joiden tilalle on tarkoitus tehdä joskus uusi pöytä. Mustaa seinää vasten olevan työskentelypisteen yläpuolelle teimme itse avohyllyt. Hyllynkannattimet ovat Ikeasta ostetut, eikä niitä käsitelty mitenkään. Hyllytasot ovat liimapuulevystä oikeankokoisiksi sahatut ja ne on käsitelty yhden kerran Osmocolorin puuvahalla sävyllä helmenharmaa. Käsittelyn tarkoituksena on ainoastaan estää puuta kellastumasta ajan myötä. Tasot vaalenivat aavistuksen käsittelyssä, mutta näyttävät mielestäni edelleen käsittelemättömiltä.

Huoneen yhdessä nurkassa on siis työskentelypiste ja toisessa esittelykelpoisessa nurkassa on luku- ja löhöilynurkkaus. Nurkkauksessa oleva sänky on vanha 90 cm leveä jatkettava puusänky. Mies, jolta tämän ostimme, kertoi nukkuneensa lapsuuden yöt kyseisessä sängyssä isänsä vieressä. Sänky on väriltään siniharmaa. Tarkoituksemme on joskus vaihtaa sängyn väriä. Minä haaveilen, että poistaisimme maalit ja jättäisimme sängyn puupinnalle. Mieheni huomattavasti helpompi ja käytännöllisempi ehdotus on maalata sänky valkoiseksi tai vaaleanharmaaksi (jollakin tietynlaisella maalilla, jonka käyttöön en ole vielä perehtynyt). Nähtäväksi jää, mitä ja milloin päädymme sängylle tekemään. Keräsin sänkyyn kaikki talomme ylimääräiset tyynyt ja etsin omasta liinavaatevarastosta niihin päällisiä. Finlaysonin Pesue-tyynynpäällisen (se, jossa on pesukarhuja), harmaan neuletyynynpäällisen ja torkkupeiton ostin alennusmyynneistä.

Kollaasi sängyn yläpuolella sai alkunsa, kun kaipasin jotain katseenkiinnittäjää valkoiselle seinälle. Niinpä laitoin samantien toimeksi ja etsin jokaisesta lapsesta valmiiksi teetetyn valokuvan ja kiinnitin ne sinitarralla korkkipannualusiin. Pannualuset ovat ihan vain sinitarralla seinässä kiinni, jotta niiden paikkaa on helppo vaihtaa huoneen sisustuksen muotoutumisen mukana.
 Mieheni on tässä joululoman aikana iltapuhteinaan piirtänyt ketun ja pesukarhun kuvat.
 Ostin kuviin sopivat kehykset ja laitoin ne seinälle lasten kuvien sekaan.
Pidän erityisen paljon noista eläinkuvista ja ne sopivat mielestäni hyvin huoneen muuhun sisustukseen.

Ennen muutosta