torstai 29. maaliskuuta 2012

Purkitettu sitruuna









Ostin leivontaa varten sitruunoita, mutta en meinannut raskia käyttää niitä. Niin pirteän värisiä olivat. Täytyi vähän mallailla niitä pöydälle koristeeksi,   vaikka piirakkaan olivatkin menossa. Ei niitä kyllä pöydälle olisi voinut jättää. Ei olisi mennyt kuin pari minuuttia niin niissä olisi ollut hampaan jäljet kyljissä tai sitten ne olisivat toimittaneet lentopallon tahi jalkapallon virkaa.

Yksi sitruuna oli kuitenkin pakko jättää koristeeksi ja se pääsi purkkiin. Kaverikseen sai appelsiinin. Toivottavasti säilyvät pitkään hyvännäköisinä ilahduttamassa silmää. Saapa nähdä eksyykö seuraavan ruokakuorman sekaan lisää sitruunoita.





Sitruunat käytin keväiseen sitruunatorttuun. Tein tortun suoraan Kinuskikissan ohjeen mukaan, joten en kirjoita sitä tähän erikseen. Runsaan kermavaahdon kera tarjoiltuna maistui kyllä erittäin hyvälle! Kuulemma vaniljakastike tai turkkilainen jogurtti sopivat myös hyvin lisukkeeksi.

2 kommenttia:

Elli / mööpeli kirjoitti...

Nyt huomasin, että sullakin on blogi, sait musta heti uuden lukijan.:) Kivannäköisiä nuo hedelmät purkissa, sitruuna varsinkin on niin kauniin värinen!

Anna kirjoitti...

Tervetuloa vaan lukemaan. :) eipä tämä pitkään oo vielä ollukaan pystyssä. Minustaki tuo sitruuna on niin hienon värinen. Molempiin oisin laittanu sitruunan, mutta kun ei ollut ku yks. Eikä sitä ikinä kaupassa käydessä muista mitään sitruunoita ostaa. Mutta menee tuo appelsiiniki paremman puutteessa. :)