maanantai 19. maaliskuuta 2012

Virkkuukoukussa

Tätä tehdessäni tunsin olevani ihan koukussa. Se oli vaan niin mukava huomata, että pystyin itsekin saamaan aikaan jotain sellaista, jota yleensä vaan muiden tekemänä ihaili.
Mekko on tehty Novitan Kelo- langasta. Yritin etsiä netistä ohjetta virkattuun mekkoon, mutta en löytänyt. En  jaksanut lähteä kirjastosta tai mistään muualtakaan etsimään ohjetta, joten tein sitten ilman ohjetta. Malli muotoutui siinä työn edetessä. Aika yksinkertainen ja helppo malli. Napit on peräisin vanhasta villatakistani.

Virkkuukoukussa ollessani innostuin kokeilemaan pipon virkkausta. Siihenkin etin netistä ohjeita ja niitä löytyi useampiakin. Ohjeet olivat kuitenkin kaikki näin aloittelijalle vähän liian suurpiirteisiä. Tyyli oli tämä: "Ensin virkataan  tasaista putkea, kunnes pipo on sopivan korkuinen/syvä, sitten aletaan kaventelemaan. Sieltätäältä sillointällöin vähän tasaisesti kavennetaan, kunnes pipo on valmis." Ähh. Meinasi tympäistä. 

Kuitenkin sen pipon virkkasin. Mittojakin yritin ottaa ja pipoa välillä sovittaa tuolle pienelle vaahteramäeneemelillemme. Olin kuitenkin sen verran hidas liikkeissäni, että en kahdessa sekunnissa kerennyt mitata, sovittaa ja miettiä, mistä kohdin oli sopiva ja mistä ei. Joten arpapeliksi se meni. Ensimmäisellä yrityksellä piposta tulikin kypärä. Purin sitten osan piposta ja tein uudestaan. Sillä kertaa tuli hyvän mallinen. Ompelin pipon sisälle kaksinkertaisesta neulekankaasta kaistaleen tuulensuojaksi korvia lämmittämään. Lopuksi vielä tupsu päälle ja pipo oli valmis!

Mutta, siitä tuli liian iso. 
Jospa se ens talvena olisi hyvä.

Pääsin muuten pois tuosta koukusta.

5 kommenttia:

Eeeva kirjoitti...

Jos sinäki oot innostunu (ja onnistunu) virkkaamaan nii ehkä minäki joskus?

Sulosia kuvia, niin rakas tuo teijän jätkä. :)

Anna kirjoitti...

Kyllä sinäki Eeva vielä. :) Voiaan perustaa Haaveena villasukat -kerho, jossa yritetään opetella virkkaamaan ja kutomaan.

äiti kirjoitti...

Hienoa, Anna! Niitä villasukkia minähi opettelen edelleen kutomaan.

maiju kirjoitti...

aivan ihana tuo mekko!! voi ku sais ohjetta tuohon! :-)

Anna kirjoitti...

Minäkin kyllä tykkään!

Voin joskus, kunhan kerkeän, kaivaa mekon esiin ja yrittää tutkia ja muistella miten sen tein. Jos edes jotain suurpiirteisiä ohjeita saisin aikaiseksi. En kuitenkaa ihan heti ku on nii kiireistä aikaa just menossa. :)Muistuttele jos ei ohjetta kuulu ja vielä kaipailet. :)