sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Palkintohopeat




Kynttiläjalat, joihin ei perusmarketeista eikä tiimareista löydy sopivia kynttilöitä. Ihan hienoja, mutta aika turhia. Ehkä pallokynttilät olisivat olleet sopivia niihin. Ehkä eivät.

Puolivuotta nuo jalat seisoskelivat pianomme päällä, eikä niissä poltettu ainoatakaan kynttilää. Ihan hienoja, mutta aika turhia.

Kyllästyin turhuuteen ja tein niistä jalat, joihin on helppo löytää sopivat kynttilät. Muistin yläkaapissa olevat hopeoidut lautaset. Kerran, kauan sitten, ne kirpparilta lunastin itselleni muutaman kymmenen sentin kappalehintaan. Lautaset ovat vajaat viisikymmentä vuotta vanhoja ja ilmeisesti jonkinlaisia urheilukilpailujen palkintoja, sillä toiseen niistä on kaiverrettu keilan kuva ja teksti
"KOKKOLA - OULU
 3.10.65  ".

Toisessa lukee
"III P
KOSKIVENE

12.3-66 ".

Puhdistin lautaset hammastahnalla, hakkasin naulan avulla reiät niiden keskelle ja ruuvasin lautaset kynttiläjalkoihin kiinni.

Nyt ovat jonkun martin tai martan palkintohopeat päässet kunniapaikalle meidän olohuoneeseemme ja kynttiläjaloillekin löytyy käyttöä. Luulisi kaikkien olevan tyytyväisiä.

"Hieno alttari", totesi mieheni lopputuloksen nähtyään.
Kyllä on.



Pianon päällä olevat kävyt olen suihkutellut valkoisella spray-maalilla ja ripotellut vielä märän maalin päälle hopeahilettä.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että miten hieno toteutus! Hyvältä näyttää. Ja siellähän on näköjään jo kaikki adventtikynttilät palamassa ;)

Anna kirjoitti...

Kiitos!
No piti vähän varaslähtö ottaa noien adventtikynttilöiden kanssa, on niin kiva, kun kaikki palaa yhtä aikaa. :)

Elina kirjoitti...

Alttari, ei reps :D Mutta nerokas keksintö ja hieno toteutus, tuumaan ma.