maanantai 21. toukokuuta 2012

Välttämätön pientarvike




                                                                                                                                                                                                                 Ostin juuri uuden korjauskynän. Se on toinen korjauskynä, jonka olen ikinä omistanut.     
                        
Olen käyttänyt korjauskynää kuitenkin vain noin kerran siihen tarkoitukseen, johon se on ymmärtääkseni tarkoitettu. Mutta kaikkeen muuhun sitä kyllä tulee käytettyä. Niin, että huomaa yhtäkkiä, että pitäisi ostaa uusi. Ettekö muka ole huomannut samaa?

Esimerkiksi se ruma kohta seinässä, josta valkoinen tapetti oli revennyt. Piirtelin siihen korjauskynällä ja eipä enää huomaa koko repeämää.

 Tai sitten nuo magneetit. Alunperin ihan ajatuksissani, ystäväni kanssa jutellessa, otin korjauskynän ja aloin väritellä kirjavaa mainosmagneettia. Väritetystä pinnasta tuli huomattavasti hienompi kuin alkuperäinen mainoskuvapinta oli, joten väritin toisenkin magneetin samalla lailla. Vielä pari viikkoa sitten minulla oli lisäksi kaksi samanlaista, mutta hopeatussilla päällystettyä magneettia, mutta Hukka tuli ja vei ne kätköihinsä, eikä ole niitä palauttanut.


Jos et omista korjauskynää, lisää ihmeessä se heti ostoslistaasi.
 Et ehkä pärjää ilman sitä.



Keittiön kaappien listat ja vetimet vaihtoivat väriä. Tähän ei kuitenkaan käytetty korjauskynää vaan väri muuttui perinteisillä maaleilla. Maalattiin listat kahteen kertaan, ilman mitään hiomisia. 
Vetimet ruuvattiin ensin irti, maalattiin kertaalleen ja hiottiin kevyesti hienolla hiekkapaperilla. Tämän jälkeen ne ruuvattiin takaisin paikoilleen ja tehtiin vasta sen jälkeen viimeinen maalaus.
Nyt on meidän hämärähkö keittiö aavistuksen valoisampi.

3 kommenttia:

Eeeva kirjoitti...

Nuo on oikeesti aika hienot nuo magneetit nyt! kätevää. :)

Anonyymi kirjoitti...

mitä maalia käytitte listojen maalauksessa?

Anna kirjoitti...

Käytettiin ihan tavallista huonekalumaalia. Nyt jos tekisin, maalaisin ensimmäisen kerroksen valkoisella tartuntapohjamaalilla (esim. http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/tuotetiedot_aakkosjarjestyksessa/otex_tartuntapohjamaali.363.shtml) ja toisen kerroksen tavallisella huonekalumaalilla.