torstai 3. toukokuuta 2012

Ihka ensimmäiset



Ensimmäiset huonekalutuunausprojektini toteutin abivuonna. Samaisesta huvilasta, josta arkku on meille tullut, löytyi myös pöytä ja ikkuna. ( Tuoli on ostettu käytettynä, eikä sille ole tehty mitään muuta kuin  irroitettu istuinosasta yksi naula, joka repi kerran komean reiän housuihini. )

Ikkuna on ilmeisesti peräisin aikoinaan huvilan pihassa seisseen navetan seinästä. Irroitin ikkunasta vanhat rikkinäiset lasit ja puhdistin pokan. Hioin puuosat ja maalasin ne ensin tummanruskealla petsimaalilla. Maali olikin hieman liian tummaa, joten hioin siitä suurimman osan pois ja jätin ikkunan tuollaiseksi kirjavaksi ja kuluneen näköiseksi. Ikkunalasien tilalle laitoin mittojen mukaan teetetyt peilit. Kiinnitin peilit ruuvaamalla puuosaan ruuvit esteeksi. Peilit ovat siis ikkunakehyksen ja ruuvien välissä. Tarkoituksena on ollut, ja on vieläkin, kiinnittää peilit jotenkin tukevammin, mutta en ole saanut aikaseksi.

Pöydästä rappasin vanhat maalit pois, hioin sen ja maalasin sävytetyllä valkoisella vain yhden kerran, jolloin lopputuloksesta tuli hieman läpikuultava.

Olipa muuten vaikea saada edes kohtalaista yhteiskuvaa pöydästä ja peilistä. Suoraan edestäpäin ei voinut ottaa kuvia, koska eteisen kaapit ovat tiellä ja sivustapäin kun otti, tuntui, että kuvista tuli aina jotenkin vinksahtaneita. Seinässä oleva lehtiköynnös ei ole meidän kättemme jälkeä. Se oli maalattu jo ennen kuin muutimme tähän asuntoon.

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Tuo peili on hieno. Itsehän oon sun ohjeella ja innostamana tehny samanlaisista ikkunanpokista samanlaisen peilin, joten eihän tuota sunkaan työtä voi ku kehua. Varsinki ku omaki on saanu paljo kehuja muilta. :)