torstai 17. lokakuuta 2013

Täytetyt pinaattilätyt


Pitkän koulu- ja työpäivän päätteeksi pinaattilättyjä lisukkeilla.
Voin vain suositella.

Ohjeen annos on melko suuri.
 Taikinasta riitti nelihenkiselle perheellemme kahteen ruokailukertaan.
Yhtä ruokailukertaa varten ohjeen määristä kannattaa ottaa kolmasosa pois tai ruokahalusta riippuen vaikka puolittaa ainesosien määrät.

Pinaattilätyt

2,5 dl (ruoka)kermaa 
5 dl vettä                         ( voit korvata kerman ja veden 7,5 dl:lla maitoa)
3 kananmunaa
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl ruokaöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl basilikaa
ripaus valkopippuria
150 g pakastepinaattia sulatettuna

Paistamiseen voita tai margariinia

Sekoita kerma ja vesi keskenään ja vatkaa kananmunat joukkoon.
Lisää jauhot, pinaatti ja loput mausteet. Anna kohota hetken aikaa (jauhelihan paistamisen ajan).
Paista vohveliraudalla tai pannulla lätyiksi.

Laita täytteeksi paistettua ja voimakkaasti maustettua jauhelihaa (400g) (minä maustoin tällä kertaa maustepippurilla, curryllä, paprikajauheella, suolalla ja grillimausteseoksella) ja rahka/jogurtti/kermaviilikastiketta.

Rahkakastike

1 prk rahkaa                               (maustamatonta jogurttia / kermaviiliä)
loraus maitoa pehmentämään rahkaa
1 pieni suolakurkku
pienehkön sipulin puolikas
1 tl hunajaa
(ripaus sokeria)

Pilko suolakurkku ja sipulin puolikas pieniksi palasiksi ja sekoita rahkan joukkoon. Mausta hunajalla ja sokerilla.

Lapset söivät letut kätevästi rullattuina suodatinpusseista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, täyttyypä kokeilla!