keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Rukiinen puolukkavälipala

Minä pidän puolukasta.
Ja syön sitä melko paljon.
Tämänhetkinen suosikkini on ruisjauhoista ja puolukasta tehty välipala.
Maistuu minulle aina.
Lapsille vaihtelevasti.


Ruis-puolukkavaahto
4 annosta

4 dl vettä
1,5 dl ruisjauhoja
3-4 dl jäisiä puolukoita
3/4 dl sokeria

Kiehauta vesi (vaikka vedenkeittimellä) ja laita kulhoon.
Sekoita ruisjauhot joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää sokeri ja jäiset puolukat ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Annostele kippoon tai kuppiin ja nauti.

Jos et pidä puolukan kuorista, voit tehdä tämän myös survotusta/soseutetusta puolukasta.
Huomioi kuitenkin, että seos vaahtoutuu  kunnolla vasta jäähtyneenä, joten jos käyttämäsi puolukat eivät ole jääkylmiä, täytyy seos jäähdyttää ennen vatkaamista.


Ei kommentteja: