perjantai 13. huhtikuuta 2012

Nauvon limppu


Herkkua saaristolaisleipien ystävälle.

Ohjeen sain yhdeltä sellaiselta ystävältäni.

Nauvon limppu  
(2kpl)

1litra piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl kaljamaltaita
                                                    3dl vehnäleseitä (minä käytin Kuidukas-leseseosta)
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja

voiteluun: 1/2dl siirappia
      1dl vettä

- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen
- Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset
- Kohota 1,5h
- Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan
- Paista alimmalla tasolla 175 asteessa yhteensä 2h
- Kun leivät ovat kypsyneet 1,5h, voitele ne siirappivedellä ja laita takaisin uuniin puoleksi tunniksi
- Kumoa liinan alle jäähtymään

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Tuli hyvvää leipää! Parempaa seuraavana päivänä ku heti tuoreeltaan.